Shoyu sójová omáčka bio 500ml
Kód: 8595016511470Detailní popis produktu
Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou „sójovou omáčkou“ nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.
Složení: Voda, SÓJOVÉ BOBY* 19 %, PŠENICE*, mořská sůl 12,2 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Umeboshi, Shoyu, miso, tamari |
---|---|
obsah/objem: | 500 ml |
Trvanlivost: | 12 měsíců |
BIO: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.