Radomilická medovina tmavá 500ml
Kód: 127647Detailní popis produktu
Výroba Radomilické medoviny probíhá studenou cestou z včelího medu nejvyšší kvality, díky čemuž dojde k zachování všech vlastností medu. K výrobě tohoto druhu tmavé medoviny je použit tmavý medovicový med (někdy označován jako lesní). Od nektarového medu se liší výraznější chutí a tmavší barvou, jejíchž intenzita závisí na zdroji medovině a může se každý rok lišit.
Alkohol vzniká pouze kvašením medu a nejsou použity žádné konzervační látky.
Nedoporučuje se zahřívat nad 50°C.
Postupně končí plnění do lahví tvaru belveder.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Medovicový med, někdy označovaný jako lesní nebo tmavý, včely produkují z medovice na stromech a rostlinách. Medovicové medy jsou drsnější, zemitější povahy a doporučujeme je pro opravdové fajnšmekry na medovinu.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Složení: voda, med, vinné kvasinky, propolis
Skladování: V chladu. Ukládejte mimo dosah dětí.
Výrobce: Jiří Velek, Radomilice 44
Doplňkové parametry
Kategorie: | Medoviny |
---|---|
Objem/obsah balení: | 500 ml |
Obsah alkoholu: | 12% |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.