Oleje a másla
Mnoho z námi nabízených olejů se dá ale použít nejen na vaření, ale i pro zlepšení zdravotního stavu, zejména oleje ze semínek a ořechů. Rostlinné tuky vyrobené lisováním semínek za studena mají úplně jinou kvalitu a to jak složením, tak i energií (nemyslím tím kalorie), nežli tuky z mléka či mrtvých zvířat.
Rostliny, které své květy a semena vystavují slunci po celé léto, vytvářejí v semínkách olej, který působí na lidský organismus velmi blahodárně. Za studena lisované oleje poskytují ochranu před celou řadou poruch a závažných onemocnění našeho organismu.
Másla z ořechů a semínek mohou být skvělou variantou ke klasickému máslu v mnoha receptech.
Ghí - přepuštěné máslo je skvělou variantou na pečení i vaření i smažení. Dodává pokrmům výbornou chuť. Kdo si na něj jednou zvykne, už nemůže jinak.