Méďa čokoláda v prášku bio 150g
Kód: 8594052880229Detailní popis produktu
Dokonalou čokoládovou chuť zaručuje Méďovi nealkalizované kakao, pěstované drobnými farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený (slazený sušenou třtinovou šťávou Rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny). Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v Rapaduře.
Země původu: kakao - Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory
Použití: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
Složení: sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %.
Výživové údaje/100g:
- energetická hodnota: 1533 kJ /364 kcal
- tuky: 4,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 2,8 g
- sacharidy: 62,8 g
- z toho cukry: 57,1 g
- vláknina: 13,9 g
- bílkoviny: 11,2 g
- sůl: <0,1 g
- vápník: 140 mg (17 % RHP)
- železo: 43 mg(307 % RHP)
- hořčík: 226 mg (74 % RHP)
RHP - referenční hodnota příjmu (dříve označována jako doporučená denní dávka)
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výrobce/Distributor: Bio Nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU
Doplňkové parametry
Kategorie: | Náhražky kávy |
---|---|
Obsah: | 150 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.