Jogurtové kultury vegan 3x5g
Kód: 4260112342115Detailní popis produktu
Složení: maltodextrin min. 95 %*, jogurtové kultury (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subspecies. bulgaricus)
*z ekologického kontrolovaného zemědělství
- Energetická hodnota: 1615 kJ / 386 kcal
- Tuky: 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 95 g
- z toho cukry: 8 g
- Bílkoviny: <0,1 g
- Sůl: 0 g
Příprava s rostlinným nápojem:
- 1 sáček jogurtových kultur
- 400 ml kokosového mléka (min. 60% obsah kokosu, před použitím dobře promíchejte!)
- 600 ml mandlového mléka nebo jiného rostlinného mléka
- 1 polévková lžíce pektinu nebo jiného zahušťovadla
Příprava: Sáček jogurtových kultur rozpustíme ve 100 ml mandlového mléka a dáme stranou.
1 plechovku kokosového mléka (400 ml) přivedeme k varu s 1 lžící pektinu, vaříme po dobu 2 minut, dobře promícháme metličkou.
Smícháme kokosové mléko a zbývající mandlové mléko v jogurtovači. Necháme směs vychladnout, dokud nebude mít tělesnou teplotu. Poté přidáme rozpuštěné kultury a necháme 12 - 14 hodin zrát.
Tipy:
- Pokud jogurt není dostatečně ztuhlý a vytvořily se dvě vrstvy, je to proto, že se pektin ještě neprovázal. Jednoduše jogurt znovu promíchejte a dejte do lednice.
- Některé druhy mléka ještě potřebují malé množství cukru (např. agávový sirup), aby nastartovaly proces kvašení.
- Nejlepší je nejprve rozmíchat kultury s trochou mléka, a poté zalít zbylým mlékem.
- Během zrání jogurtovačem příliš nepohybujte.
- Mléko nesmí být studené, ale mělo by mít alespoň pokojovou teplotu (20 °C). Nejlepší je v zimních měsících mírně ohřát (mléko při přípravě nesmí být teplejší než 40 °C).
Skladování: Skladujte na suchém a tmavém místě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rostlinné smetany a mléka |
---|---|
Obsah: | 3x 5g |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.