Himálájská sůl jedlá růžová na solanku 180g
Kód: 8595200607125Detailní popis produktu
Díky velikosti krystalu cca 1–3cm je určena především k výrobě solného roztoku (solanky), takto ji lze použít k přesnému solení v teplé kuchyni či např. i k přípravě vyživujícího „iontového“ nápoje za účelem doplnění minerálních látek a stopových prvků. Pro zachování nejlepších přírodních vlastností naší soli, solte nejlépe před podáváním nebo na konci vaření. Bez chemických příměsí, nepřidáván jód, neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.
Sůl Cereus je těžena v jednom z nejstarších přírodních zdrojů na zemi, jižne od Himálaje. Tato sůl je až 540 milionů let stará a jedinečně panensky čistá. Je tradičně ručně těžena, omývána a usušena na slunci. Na stolní sůl se používá jen ta nejlepší kvalita, jen cca 10% vytěžené soli. Tato sůl je pravidelně podrobována analýzám nezávislých biochemických a biofyzikálních ústavů v Německu. Tato přírodní sůl je bohatá na esenciální minerální látky a stopové prvky v takové podobě, která je velmi snadno vstřebatelná lidskými buňkami. Oproti standardní kamenné soli jsou minerální látky a stopové prvky přímo zabudovány v krystalické mřížce soli. Tato krystalová mřížka (prostorové uspořádaní a vzájemné vazby mezi jednotlivými prvky) vznikala po miliony let obrovským tlakem na sobě ležících hornin. Proto jsou minerální látky a stopové prvky v himálajské soli zcela v jiné podobě než je tomu u běžné kamenné soli a díky jejich velikosti jsou pro tělesné buňky jednoduše využitelné (sůl je koloidální). Himálajská sůl nicméně obsahuje i část nerozpustných příměsí, ty se nicméně z trávícího traktu dále nevstřebávají a jsou následně vyloučeny.
Složení: kamenná sůl v ryze panenské podobě
Velikost krystalu: 1–3cm
Země původu: Pákistán/Punjab, jižně od Himálaje
Min. trvanlivost: při skladování v suchu neomezena
Uchovávejte: v suchu a temnu
Výrobce: Cereus, Polní 286, 252 29 Lety
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sůl |
---|---|
Obsah/objem: | 180 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.