Citrusový pektin 100g
Kód: 8594175478006Detailní popis produktu
Jak na to? Na výrobu džemu budeme potřebovat základní surovinu ovoce, cukr a přírodní citrusový pektin. Je na něm skvělé, že můžeme snížit množství cukru na 2:1 nebo 3:1, pokud budete „zavařovat“ ovoce jako třeba červený rybíz, citrusy, jablka, angrešt můžete použít méně citrusového pektinu, protože toto ovoce má samo o sobě vysoké množství pektinu vlastního. Ovoce dáme povařit, (podusit) jak jsme zvyklí, nemusíme vařit dlouho, ať si ponechá nějaké ty vitamíny a minerály. Mezitím si odvážíme množství cukr, které chceme použít a přidáme citrusový pektin v poměru 10g na 1kg ovoce. Promícháme ho s cukrem. Je to důležité, protože, kdybyste ho sypali samostatně tak Vám z hrudkovatí a zbytečně si to komplikujete. Stačí důkladně promíchat, prohřát. Můžeme přidat citrónovou šťávu, kdo chce. Zkusit jestli nám to želíruje a můžeme lít do skleniček. A co ještě? Přírodní citrusový pektin je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a GMO. Citrusový pektin je zahušťovadlo není konzervant, nicméně marmelády Vám vydrží přes zimu ve spižírně úplně v pohodě. V nabídce máme 3 varianty 100, 500 a 1000 g. Kam to dát? Doba trvanlivosti 12 měsíců. Po otevření skladujte do teploty 25 °C v suchém prostředí v uzavřené nádobě nebo sáčku. Jelikož na sebe váže vodu, ve vlhkém prostředí by se nám nadělaly hrudky a to není žádoucí. Fakticky má citrusový pektin trvanlivost nejméně 2 roky, podle výrobce své vlastnosti nemění ani ze delší dobu.
Složení: citrusový pektin práškový.
Skladování: Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a v suchu.
Doporučené dávkování – 10 g pektinu na 1 kg ovoce.
Důkladně rozpusťte a rozmíchejte.
Doporučený poměr ovoce/cukr – 3:1.
Baleno v – Hradecké delikatesy s.r.o.
Distributor: Hradecké delikatesy s.r.o.
Výrobce: Hradecké delikatesy s.r.o.
Země původu: ČR.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Škroby |
---|---|
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.