Bio kamut 500g
Kód: 8595016511142Detailní popis produktu
Kamut je stará odrůda pšenice, která nebyla v průběhu staletí šlechtěna. Má široké využití v kuchyni. Vyrobíte si z ní celozrnnou mouku nebo ji můžete uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky.
Složení: Kamut ® - nešlechtěná PŠENICE*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g
- Energetická hodnota: 1 384 kJ / 331 kcal
- Tuky: 2,2 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
- Sacharidy: 59,3 g z toho cukry: 8,2 g
- Vláknina: 12,0 g
- Bílkoviny: 12,5 g
- Sůl: 0,02 g
Využití:
- Celozrnné karbanátky s pickles - vyzkoušejte netradiční recept z Dobrot podzim 2015 (str. 14)
- zeleninový pokrm, příloha - uvařenou pšenici kamut můžete nahradit například rýži v rizotu
- pomazánka - předem namočenou pšenici kamut umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence
- mouka - ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku
- nádivky - uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy
- zavářka - zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky
Znovuobjeveným starodávným druhem pšenice je kamut. Pěstuje se jen na několika místech po světě a vždycky je bio. Jedná se o chráněnou značku.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Alergeny: Lepek
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Distributor: COUNTRY LIFE s.r.o. Nenačovice 87 266 01 Beroun 1
Země původu: Kanada
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní luštěniny a obiloviny |
---|---|
obsah/objem: | 500g |
Trvanlivost: | 6 měsíců |
BIO: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.